HSV VISCHLUST

Hengelsportvereniging Vischlust is in 1934 opgericht. Het is een actieve vereniging die zijn oorsprong vindt in de dorpjes Barsingerhorn en Kolhorn. Elk jaar worden er diverse baarswedstrijden/competities georganiseerd. Hier wordt het typische Noord Hollandse "baarspeuteren" tot een ware kunst verheven. Tevens vinden er snoekwedstrijden plaats. Ook de jeugd wordt bij dit alles niet vergeten. Punt van samenkomst is de voetbalkantine van Kaagvogels in Kolhorn.

   

Het verenigingwater is grofweg gelegen in de polder Schagerkogge in de  nabijheid van de dorpjes Barsingerhorn en Kolhorn. Enkele bekende namen van wateren zijn o.a. de Hoogsloot, Westergraftvaart en Bansloot.

Westgraftvaart

De visstand is uitstekend. Alle voor de sportvisser interessante vissoorten zijn er te vangen. Denk hierbij o.a. aan karper, voorn, baars, snoekbaars en snoek. De wateren van HSV Vischlust zijn allen min of meer gelegen in zogenaamde "klei-polders", dit in combinatie met de bijna altijd aanwezige stroming zorgt er voor dat het water vaak wat donker gekleurd is. Iets minder ideaal voor snoek, maar weer goed voor andere vissoorten als baars en snoekbaars. We zijn erg zuinig op onze snoek!

Snoekbaars 87 cm (gevangen door Siem Herman) en Snoek 122 cm (gevangen door Ben Bergman) in de wateren van HSV Vischlust

 

Snoek 110 cm gevangen door penningmeester Ed de Boer en een mooie snoekbaars gevangen door Jan Groet op 02-02-2014 in de wateren van HSV Vischlust

  

Baars van 46 cm gevangen op een Rapala Jointed J11 door secretaris Ceryl Emmaneel tijdens het snoeken op 22-02-2015 en een snoek van 96 cm gevangen tijdens een snoekwedstrijd op 28-02-2016 door Dick Feijen.

Niels Kooijman met een mooie schubkarper

In 2006 heeft HSV Vischlust er een aanzienlijk stuk viswater bij gekregen. Dit is de in 2005 gegraven vaart naar het nieuwe gemaal de Schagerkogge. Deze vaart staat in verbinding met het nieuw aangelegde "natte" natuurgebied voor o.a. lepelaars. Aan deze vaart zijn een viertal vissteigers met parkeergelegenheid aangelegd.

Aanleg nieuwe vaart richting gemaal Schagerkogge in 2006 en het uiteindelijke resultaat anno 2013

Het viswater van HSV Vischlust is ingebracht in de gezamenlijke lijst van Nederlandse viswateren. Dit betekent dat ook niet-leden die in het bezit zijn van een Vispas in ons water mogen vissen.